Wat voor garanties zijn er op zonnepanelen en het Volthera systeem? Vervallen de garanties op de zonnepanelen niet door het thermische blok?

Op het Volthera systeem worden standaard productgaranties gegeven. Voor de verschillende onderdelen van het systeem bestaan verschillende fabrieksgaranties, tussen de 2 en de 25 jaar, voor meer informatie zie de garantievoorwaarden voor de garantietermijnen van de verschillende systeemcomponenten.

Naast productgarantie is het in de zonnepanelen industrie ook gebruikelijk om vermogensgarantie aan te bieden. Dat betekent voor het Volthera systeem dat de fabrikant van de zonnecellen garandeert dat de zonnepanelen na 25 jaar nog steeds minimaal 80% van het oorspronkelijke elektrische vermogen leveren.

Normaliter vervallen de garanties op zonnepanelen als hier wijzigingen aan worden aangebracht. Echter hebben wij het Volthera paneel, bestaande uit een zonnepaneel en een thermisch blok uitvoerig getest en heeft de fabrikant ons toestemming gegeven het paneel op deze wijze te verkopen waarbij alle garanties behouden blijven.